Friday, February 18, 2011

Undi Bakal Peserta AF9 Sekarang!



Wah, nampaknya demam Akademi Fantasia 9 sudah bermula!

Saya terus demam bila dapat tau one of my friends, Arie, is one of the candidates shortlisted. Tahun lepas ada Adira. Tahun ni pula ada Arie. Both are my friends and they are indeed very talented. Entah bilalah giliran saya ni. Huhu~ Anyway, congrats Arie. I hope you'll make it this year.

Haa. Confirm kamu semua mesti tertanya-tanya kan macamana saya boleh kenal Arie. Cerita dia begini. Kami pernah sama-sama bertanding nyanyi dalam Sugandoi Kaamatan tahun 2010. Siapa menang time tu? Off course lah dia (Arie) yang menang. Saya sekadar finalist saja. Susah mau beat dia nih. Dia cukup pakej. Suara dia yang husky tu memang sedap. Showmanship pun memang hebat. Orangnya pun comel pula tu. Haha~ Kamu tidak percaya? Kamu tengoklah sendiri kalau tidak percaya.



Ni pula video dia time ujibakat AF9. Woohoo! Siap buat break dance lagi. Mantaplah Arie. 


Sekarang kamu percaya? Memang talented kan? I do believe he can be AF9's champion. All the bestlah to you Arie. Sekarang kau famous sudah, saya tumpang jealous gembira sajalah. Hehe~

Ni ada beberapa gambar saya dengan Arie. Mau tayang juga. Ni gambar-gambar sebelum dia jadi famous. Mahal nih. Hehe~

Ni masa pertandingan Sugandoi Kaamatan 2010.


Arie and I with Mommy Martha Ginun.

Lepas ni confirm jarang dapat jumpa dia. All the best Arie.

Jom semua undi Arie di website ASTRO. [CLICK] ni untuk mengundi. Let's support Arie because he is very talented. He deserves a spot in AF9. Again, all the best Arie. 

P/S: Jangan sombong-sombong tau kalau sudah glamour. Hee~


8 comments:

DanieL AdiE said...

Best of luck Arie..

Georgie Joseph said...

all the best to arie.konpem top 25. top 12 lagi.hihi.top 5 lagi kali!

Fie Omar said...

good luck arie!~

p/s: add my new fb: www.facebook.com/shadafie . sy mau add ko FULL oohhh!!~

::FAIZ FARISH:: said...

yup, best suara dia.. mmg layak masuk af

zizidiazora said...

Wow...mantap sungguh suara dia. Anyway good luck Arie. Fanzi tak try AF gak ke?

Fanzi Ruji said...

fie: sy try aaa.

faiz: betul3.

zizidiazora: sy x boleh g. masih study. hehe.

Aly89 said...

Wow, byk jga artis dr ranau ni :P

Fanzi Ruji said...

dia ni dr KB la Ash.