Monday, January 31, 2011

Mana satu pilihan hati?

Saya mau beli kereta. Tapi saya confuse lah. Mau beli kereta nasional atau pun kereta import?



Sebelum ni, saya sudah intai-intai kereta Hyundai i-10. Proses pembelian sudah pun dijalankan tapi saya belum sign agreement lagi. So, kalau saya mau cancel, still boleh. Huhu~ Kereta i-10 ni kecil jak, saiz dia lebih kurang kereta Perodua ViVA. Memang comel lah macam saya. Hehe~






Tapi kereta ni mahal sebab dia kereta import. Saya mau kereta auto tapi mahal sangat. Maknanya, kalau saya mau Hyundai i-10 ni, saya terpaksa ambil yang manual sebab murah sikit. 

Tapi saya mau auto car. Huhu~

Semalam saya tengok TV, saya nampak iklan kereta Proton yang baru. Nama kereta tu Proton Saga FL. FL stands for Facelift. Cantik jugak model Saga yang baru nih. Saya terpikat. Kalo misalnya saya pilih kereta Proton Saga FL nih, saya boleh ambik yang auto. Yes! Hahaha~




Not bad kan? Huhu~

Sekarang dalam dilema mau pilih mana satu. Oh, mana satu pilihan hati? Lepas ni saya mau buat comparison list and then decide which car I'm going to buy. 

What do you think?


PHOTO: Google



Yours sincerely,
FANZI

10 comments:

Nurul Afiqah said...

saga FL better! more bigger i think!

Aly89 said...

I would say, Saga. You're going to regret if you take a manual car.

Support M'sian brand, LOL!

cik bebel sentiasa said...

saga pun menarik!!!

Fanzi Ruji said...

ashley, i have no problem with manual car. it sharpens my reflex. huhu.

i've made my decision.. hehe..

Fie said...

saya pilih i-10! HEHEHE

iddinm said...

ambi ja mengikut kemampuan dan yang berkenan di hati

zizidiazora said...

I think Saga FL. Selain agak selesa boleh dapat auto so tunggu apa lagi..

Buatlah keputusan yang betul agar jangan kesal dikemudian hari kerana kereta tidak dijual dipasar malam. hehehe......

Notacomei :_) said...

Saya undi Saga, sebenarnya kena ambil keseluruhan aspek dari segi alat ganti ke dan lain-lain ikut kemampuan sahaja senang :_)

::FAIZ FARISH:: said...

Fanzi, so far saya rasa, baik kau ambil Proton saga Fl. sebab Hyundai susah part. n kalau jual pun kau susah mau jual harga tinggi. Rugi...
My aunty beli Hyundai Matrix, after 2 month eksiden, jual dpt Rm500 ja.
Itupun jual sbb tiada part.
N Saga Fl ni dia more better la. cantik, full power window, ada mp3, n sedan. So i think beter ambil saga.
ko ambil warna hitam.. cun... hehe

ini pendapat sayala....

keainuren said...

My house-mate's car is Hyundai i-10.. not bad.. luas juga compared to viva. for safety purpose, better beli hyundai la Fanzi.