Tuesday, January 25, 2011

Kes Minah Bebel

Assalamualaikum & selamat sejahtera.

Hari ni saya mau share satu video yang saya baru buat tadi. My best-friend, Fara jadi 'pelakon utama' dalam video tu.

[PROMO SECTION]
Selain Fairuz, Fara ni pun kawan baik saya jugak. Kami bertiga ni memang rapat gila. Kalau pigi mana-mana, memang muka kami selalunya dalam satu frame. Hehe~ Actually, dorang ni pun ada blog jugak. Dalam blog, dorang cakap / cerita pasal personal life and dorang punya views on certain things. It's interesting. In case you wanna check out their blog, click [FAIRUZ] or [FARA].

Anyway, tengok lah video ni.


Sudah tengok? Sikalang jawab soalan-soalan ini.


  1. Kamu pernah kah jumpa orang macam ni?
  2. Kamu suka kah orang yang suka membebel?
  3. Kamu rasa kenapa orang tu suka becakap atau dengan kata lain membebel tia henti-henti?
  4. Apa reaksi kamu kalau jumpa orang macam ni?


Sudah jawab semua soalan tu?
Now, the ultimate question is:

Kamu rasa situasi Minah Bebel dalam video tu sama dengan situasi di kelas ketika cikgu atau lecturer sedang mengajar?

My brain says, 

"Talking about things that are not important / insignificant is different than talking about things that are useful to us."

True?

P/S: Zaman sekarang ni bukan Minah Bebel jak yang ada. Mamat Bebel pun ada jugak. Aiyo~





Yours sincerely,
FANZI



[WORDS IN ITALIC]
*sikalang = sekarang
*becakap = bercakap
*tia = tidak
*pigi = pergi
*jak = je

5 comments:

zizidiazora said...

Setuju 100% ngan pendapat fanzi tuh dan lagi satu harus diingat, kalu nak membebel tu haruslah datang dari kewarasan akal atau pemikiran kerana melalui pemikiran akan menghasilkan percakapan, dari percakapan menghasilkan perbuatan, dari perbuatan menghasilkan keterbiasaan dan dari keterbiasaan itulah yang menunjukkan sifat kita.

so lepas ni jangan nak membebel x tentu pasal....hehehe.....

Fanzi Ruji said...

i really love your comment. thank u. hehehe.

Dewi Batrishya said...

Q:Kamu pernah kah jumpa orang macam ni?
A: Slalu jmpa d Faculty.. BUdak ni la.. yg dlm video ni.. SiyesLy!!


Q: Kamu suka kah orang yang suka membebel?
A: Yes, I do. Since I'm the silent type. & IF i'm not the silent type, I'd bash 'pembebel's' brain out! Hee~

Q: Kamu rasa kenapa orang tu suka becakap atau dengan kata lain membebel tia henti-henti?
A: Y? Because they can't help it.

Q: Apa reaksi kamu kalau jumpa orang macam ni?
A: Urm 1st, I'd fall in love
2nd, I'd laugh.
3rd, I'd bash his/her brain out! XD

Fanzi Ruji said...

dewi, u haven't answered the ultimate question. hehehe.

luxperpetua said...

haha.sot.ni bukan aku membebel.
ni aku merapu.