Monday, January 17, 2011

Weekend at Malacca. [Part 2]

Hello all. How are you? I hope you are doing just fine.

Semalam sy suda post crita-crita hari pertama di bandaraya bersejarah Melaka. Hari ni sy mo fokus on the second day pulak.

So, malam tu kami berlima tidur di rumah nenek Anas di Umbai. Sampai jak di rumah nenek Anas malam tu, kami crita-crita dengan family Anas sekejap sebelum tidur.

Rumah nenek sangat cantik oo. Memang rumah yang ada sentuhan rumah traditional la. Dari luar nampak sangat cantik macam rumah-rumah di perkampungan Melayu zaman dahulu kala.

Ni Haiqal posing feeling feeling hari raya. Haha~


Pas tu kami dihidang dengan nasi lemak yang sangat sedap.


Sedapnyaaa nasi lemak buatan nenek Anas ni.




Haa~ Ni la makcik and nenek Anas. Diorang ni memang super duper peramah dan sangat baik. No wonder Anas pun baik. Hehe~


Lepas kami habis breakfast nasi lemak tu, Anas bawa kami jalan-jalan pg melawat saudara mara dia di sekitar sana jugak. Best crita-crita dengan dorang. Semuanya sangat peramah. Hehe~

Lepas siap bersosial dengan sedara mara dia, kami pun gerak lah ke rumah kawan Haiqal yang baru melahirkan anak sulung iaitu Eazy. Dia ni pun blogger jugak. Ni link g blog dia [CLICK]. Sy ni actually first time jumpa Eazy ni. Dia sangat friendly lah. Best crita-crita dengan dia. Haiqal mo tengok baby Eazy yang baru beberapa minggu lahir. Kalau tia silap nama baby tu Sophea Medina. Betul kah Cik Eazy?


Sophea Medina sangat kecil dan comel. Tapi sy tida berani angkatlah. Takut. Huhu~


Ni mama and anak. Hehe~


Di rumah Eazy makan mee goreng lagi. Nyum-nyum~


Sempat bergambar bersama Eazy and baby dia.


Lebih kurang sejam jugaklah kami d rumah dia. Pas tu kami teruskan perjalan pi bandaraya Melaka sebab mo jumpa kawan-kawan bloggers c Haiqal. Dia cakap mo jumpa Hizami and Adie. Diorang ni memang otai lah kalo masuk bab-bab blogging ni. Followers pun ramai gila. Memang rasa nervous la mo jumpa otai-otai ni. Sebelum ni slalu baca blog saja. Tiba-tiba pla kali ni jumpa face to face secara live. Memang macam jumpa selebriti lah. Heheh~

Kami plan jumpa di ntah di mana ntah. Ada satu area tu di belakang Holiday Inn kalau tia silap. Oh ya! Kami jumpa di jeti. Mau karaoke di sana. Haiqal cakap suara Hizami best. Memang BEST OK. Suara dia macam husky sikit. Best lah.

So, kami nyanyi-nyanyi la sana sampai kami puas. Hahaha~

Tu Anas and Haiqal berabis menyanyi. Hehe~


Begambar-gambar ni wajib. Dari kiri: Wan Fuuyoo, Anas, Amir Rayyan, Hizami, Ijat, me (Fanzi), Haiqal and Adie.


Pilih-pilih yang mana satu. Huhu~


Aktiviti tembak-menembak camera bermula.



Pas habis semua hal, kami semua pun say goodbye la. Memang best dapat jumpa dorang semua terutamanya otai-otai blogger ni. Ada jugaklah dapat dengar gosip-gosip sikit. Hahaha~

Then, kami pun balik semula ke tempat tinggal masing-masing. Tapi sebelum tu, sempat singgah makan Sate Kajang lagi. Wee~


Sedaaaaaap~


Moral of the story is jelajah lah negara kita. Banyak actually tempat-tempat yang best mau mampus di Malaysia ni. Di samping tu, kalo kita banyak jalan, kita dapat jumpa ramai orang baru. Contohnya sy jumpa Hizami, Adie, Wan Fuuyoo and Ijat. Anas tu sda jumpa last year. Haiqal plak memang banyak kali jumpa sda. Anyway, dorang semua ni BEST. Semua happening and dorang ni suka ketawa. Memang meriah lah. Sy jak yang macam kera sumbang sikit. Tia tau mau cakap apa suda. Ya la kan. Trus tediam bila jumpa selebriti-selebriti blogger yang femes femes. Merendah diri la kenen. Hehe~

So, that's the end of my weekend. Looking forward to have another weekend like this one. Thank you to Haiqal and Amir Rayyan sebab ajak sy g Melaka. 

Saya hepiiii~


P/S: Terima kasih kepada Haiqal sebab sponsor gambar-gambar ni. Hehe~

9 comments:

Chriz said...

Oh.u kenal hizami juga plak..haha

Fanzi Ruji said...

baru jumpa. mmg sda lama baca blog dia. hehehe.

eazy n atief said...

fanzi!
hihihi :)

Fanzi Ruji said...

thank u lawat blog. hehe.

tadi silap bg link blog u. dah betulkan da. =)

Qarl said...

oh tidak

gmbr2 ku yg sungguh pose pelikkkk

haha

::FAIZ FARISH:: said...

comelnya baby tu

aNaS iBraHiM said...

lps nie bwk ktorg jln2 kat sabah pulak fanzi! hehe..

Fanzi Ruji said...

haiqal: pelik ke? ok pun.

anas: no problem. labuan tu dekat saja. hehehe.

Dewi Batrishya said...

wow.. Sangat BEST.. XD