Friday, January 21, 2011

Maria Ozawa in Malaysian classroom.

Kasi suspense sikit title tu. Anda suka? Hehe~

OK. Back to business.

Haish! 

Dari tadi sy berabis cari modal macamana mau jawab soalan-soalan SLA ni tapi susah betul mo dapat ilham. Daripada sy buang masa duduk diam-diam tekebil-kebil tengok skrin laptop, lagi bagus sy update blog jap. Menggunakan masa dengan bijak. Kan? Hehe~ 

Pagi tadi sy pg Bukit Jelutong p buat class observation di SMK Bukit Jelutong. Actually last week suda p sana pun, jumpa cikgu-cikgu yang bakal di-observe. So, appointment kami pukul 10.20 pagi tadi. 

Oh! Before that, memang sy puji la sekolah ni. Senang gila berurusan dengan staff-staff dia. Penolong Kanan pun memang NICE lah termasuklah cikgu-cikgu dia semua. Some schools selalu buat tida kisah kalo ada teacher trainees datang mau observe. Nasib kami baik sekali sebab pilih sekolah ni.

So, kami berempat - Fara, Fai, Fanzi and Dewi p la meng-observe buat classroom observation tadi. Sekolah tu kira memang cantik lah. Students dia pun nampak macam elite students. Biasalah, area orang kaya-kaya barangkali kan. Hehe~ Tapi that's not the point. The point is pengalaman yang sy dapat di sekolah tadi.

Sy dan Fai masuk kelas form 3. Fara dan Dewi masuk kelas form 5. Kami dapat kelas 3 Alpha. Tida tau la sama ada itu kelas top or tercorot. Yang penting kami dapat observe. Jadi kami masuk lah di kelas tu.

Ada 39 orang pelajar dalam kelas tu OK which I think is very padat. Nasib baik classroom dia boleh menampung 39 orang pelajar. Rasa macam begegar jugak la masuk kelas tadi sebab ni second time masuk kelas di sekolah. Kalo suda berkali-kali buat mungkin tida begegar suda. Hehe~

Waktu cikgu tu mengajar tadi, students di belakang tu pun 'mengajar' jugak. Bising gila kelas dorang. Sebab kami duduk di belakang kelas, kami dengar lah perbualan dorang. Memang lawak lah terutamanya yang students lelaki. Siap story-story pasal Maria Ozawa lagi. Anda kenal Maria Ozawa? Sy pun tida kenal tu tapi according to kawan sy, Maria Ozawa ni ehem-ehem (tida buleh mention). Sy takmo komen lah lebih-lebih. Biasalah remaja. Hormon dorang belum stabil. Haha~

Walaupun dorang bising tapi yang bagusnya dorang buat kerja. Bila cikgu tu suruh dorang buat ni, dorang buat. Kira dorang tu bukan lah setakat tin kosong. Sy rasa itu satu benda positif tentang students di kelas tu. Tefikir pulak nanti kalo sy suda jadi cikgu. Macamana lah keadaan sy nanti ya? I have no idea. Tapi at the same time rasa excited pula mau mengajar. Hehe~ Que sera sera, whatever will be will be. The future is not ours to see. Que sera sera. What will be will be.

Maka dengan berakhirnya lagu itu, berakhir lah entry untuk hari ni. Terima kasih sebab sudi baca coretan hatiku. Cewah~ Hehe~ Sekian.


Yang benar,
FANZI

6 comments:

keainuren said...

Who is maria ozawa?

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

bebudak bru meningkat naik mmg cm tu..miahaha...

Momo said...

maria ozawa's like the hottest japanese pornstar.

the fact that i know this without googling it is alarming.

hehehe

zizidiazora said...

Maria Ozawa the pornstar? Bukan setakat sekolah menengah je tpi sekolah rendahpun sudah top dengan nama tu. Dorang lebih advance tau.

Tulah dia budak2 zaman sekarang....

Fanzi kene fikir dari sekarang untuk menghadapi saat2 tersebut. Masanya akan tiba juga. Semakin hari semakin advance masalah budak2 nih.

Valossa Vicious said...

Who the hell is this Maria Ozawa?

Huh? Porn?

What's that? A type of cookies?

Dewi Batrishya said...

wow. Best lak ceta ko ni. XD
This just reminds me of wht we have to deal with in da future...
Hantam saja la labuu... XD