Friday, March 4, 2011

The Most Typical Face On Planet Earth

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Mula-mula sekali, kamu kena tengok video di bawah ni. Menarik tau.

video
Video: YAHOO!

Photo: YAHOO!

Menurut National Geographic Magazine, muka orang dalam gambar di atas tu merupakan muka manusia yang paling typical di planet Bumi. Para pengkaji tu cakap manusia paling typical di planet Bumi sekarang adalah golongan lelaki Cina dari suku Han yang berumur dalam lingkungan 28 tahun. Well, it is possible sebab suku kaum Han ni merupakan kelompok etnik yang terbesar di dunia.

Interesting kan? Rasa-rasanya muka orang dalam gambar di bawah ni termasuk dalam category typical face kah?


Yes?

No? 

Not sure?

Sebenarnya rupa paras bukanlah perkara yang paling penting untuk dinilai (in my opinion). It's not a big deal pun kalau muka kita ni berlambak di mana-mana. The more the merrier, betul tidak? Hehe. Bagi saya, di dalam tu yang penting. Hm. Macam tidak manis ayat tu kan? Haha. Maksud saya, personality is more important than looks. Macam Tyra Banks selalu cakap dalam ANTM. 

Cukup sampai di sini sahajalah saya membebel. See you again next time.