Monday, March 21, 2011

Kehebatan Konsert MENTOR [Group B] - Iqa, Aiman & Salma


Fulamak!

Konsert MENTOR 5 semalam memang BEST gila! Setelah Salma mengejutkan ramai orang dengan persembahannya yang superb pada konsert lepas, kemunculan Salma kali ini memang ditunggu-tunggu. Semua orang mau melihat kehebatan Salma. Masih mampukah dia memukau para penonton dengan suaranya yang sedap itu?

Memang terbukti semalam dia masih lagi mempunyai aura seorang bintang. Belum nyanyi lagi, dewan MBSA tu sudah riuh. Bila dia buka mulut mau menyanyi, semua orang jerit macam tengah tengok perlawanan bola sepak antara Malaysia dan Indonesia. Memang meriah. Aura Salma sudah mula menyinar. 

Tirai konsert MENTOR 5 semalam dibuka dengan persembahan Iqa, protege Edry. In my opinion, Iqa did very good. Kawalan dan lontaran suara dia sangat bagus. Plus, she looked really beautiful last night. Persembahan Iqa semalam menarik sebab ada props yang menarik. Siap ada pokok-pokok mati dan daun-daun yang sudah gugur di atas pentas. Setiap kali Iqa buat persembahan, memang meriah lah pentas tu, terutamanya persembahan kedua dia. Ramai betul orang di atas pentas time tu. Macam ada birthday celebration pula sebab banyak belon di atas pentas. Overall, she did very good. Saya rasa dia dan Shiha, protege Kak Pah boleh jadi pesaing terdekat Salma. Salma, you better watch out. Hehe.




Aiman pun berjaya menunjukkan peningkatan dalam persembahan dia kali ini. Berbanding minggu pengenalan dulu, penghayatan dia untuk persembahannya kali ni lebih bagus. Tapi dalam persembahan yang kedua, dia menari 'out' lah. Lawak tengok dia goyang-goyang pinggang. Nonetheless, you did a good job Aiman. Cuma vokal tu kena asah lagi. Rahim Maarof, please take note.




Salma. Salma. Salma. What can I say about you? She did very well. In fact, she did AWESOME! Vokal dia memang tidak boleh dinafikan, sangat bagus. Even Ramli M.S pun tiada komen apa-apa tentang vokal dia. Untuk persembahan pertama, dia nyanyi lagu Yang Terindah Hanya Sementara. Key lagu tu dinaikkan sebab Salma mampu bawa lagu yang ber-key tinggi. In terms of vocal, she's still the most outstanding, walaupun saya rasa vokal dia time konsert pengenalan lagi menyerlah. Tapi music arrangement untuk lagu persembahan pertama dia tu macam ada 'kurang' sikitlah. One more thing, ada kedengaran bunyi-bunyi yang unnecessary contohnya bunyi dengungan in the early part just before Salma nyanyi lagu tu. But overall, persembahan pertama dan kedua dia memang the best! Dia dapat markah tertinggi. Bukan setakat 60 markah tapi 80 markah tau. Impressive! Harap-harap next week dia boleh kekalkan prestasi dia.






Funny incident during the concert, when I asked Ramli M.S and Zainal Abidin for their permission to take a photo of them, Zainal asked me "Ni keluar newspaper mane ni dik?" I said, "No, tak keluar newspaper. Keluar kat blog je." And he said, "Oh OK lah. At least aku still boleh tengok muka aku." And then he laughed. Haha.


The contestants (Iqa, Aiman and Salma) sang Jamal Abdillah's hits towards the closing performance. It was awesome. Jamal popped out from nowhere and joined the contestants on the stage. Overall, the concert was AWESOME! MENTOR 5 is superb.


Basically, that's what I think of last night's concert. I had a great time with my friends. I met my friend, Rizu OIAM also. It was indeed a night to remember. I'm definitely going to come again next week to support my favourite contestant a.k.a my friend, Salma. 


3 comments:

luxperpetua said...

ok.there's a picture that made myself wanna laugh out loud..hahaha

Fanzi Ruji said...

which picture?

Fanzi Ruji said...

oh. got it. hahahahahaha!