Thursday, March 10, 2011

Contest Seunik Namaku

Assalamualaikum people.
It has been a while kan? Not really. Hehe.

OK, tujuan penulisan ini adalah untuk menyertai peraduan atau contest yang dianjurkan oleh saudari Zie. Judul peraduan ini ialah 'Seunik Namaku'. Untuk contest ini, kita kena ulas fakta-fakta berkaitan nama kita. Memang menariklah! So, saya mau ucap tahniah kepada saudari Zie sebab telah tampil dengan idea yang sangat menarik untuk contest ini. 

OK, let's begin.

STEP 1: Buat satu entry bertajuk 'Contest Seunik Namaku'.

Tengah buatlah ni. Hehe.

STEP 2: Follow blog saudari Zie.

Checked!

STEP 3: Letakkan banner contest yang comel itu di dalam entry ni.

Done! Hm. Colour pink. Memang comel. Hee.

STEP 4: Letakkan picture anda yang paling comel dan tampan.

Erk! Ada kah? Macam tiada. Mau korek album lama dululah. 

[3 minit kemudian]

Haa, ni dia. Harap-harap cukup comel dan tampan. Kalau tidak, diam-diam sajalah. Hehe.


STEP 5: Bagitau nama sebenar dan berceritalah tentang nama atau diri anda.

Nama saya yang sebenar-benarnya ialah Mohd Rifanzie Ruji. Haa. Terkejut tidak bila baca nama tu? Saya rasa nama tu pelik. Tapi saya dapat banyak feedback daripada orang ramai mengatakan nama saya unik. Betul kah? Frankly speaking, mula-mula saya tidak suka nama tu. I used to blame my father for giving me that name. Tapi lama-kelamaan, saya suka. I don't think there is anyone out there using that name. Ada sesetengah orang yang suka make fun of my name contohnya, diorang panggil saya 'Rapunzel' or worse, 'Chimpanzee'. Kejam tau! Haha. Tapi saya tidak kisah. I love my name because that's one of the many significant things that reminds me of my father.

About myself pula, saya seorang yang suka menyanyi untuk express feelings yang terbuku di hati. Saya suka menulis tapi masalahnya I don't have the talent for it. Huhu. Saya lebih suka mendengar, melihat dan merasa berbanding membaca. My personality, selalunya, saya seorang yang ceria & gila-gila. Kadang-kadang, saya sangat emosional dan suka berdiam diri. Hm. Susah sebenarnya cakap pasal diri sendiri ni sebab orang lain pun ada persepsi diorang sendiri. So, the best thing to do is to know me personally. Hehe.

Sampai di sini sahajalah cerita saya yang panjang dan lebar. Hehe.

STEP 6: Tag 3 orang kawan.

As usual, saya tag secara random. Mari kita lihat siapa yang kena.


STEP 7: Post link di ruangan komen untuk entry 'Contest Seunik Namaku' dalam blog saudari Zie.

Checked!



Yes! I'm done.
Kalau ada orang mau join (saya recommend), silalah melawat blog saudari Zie di sini [CLICK].

OKlah. That's it for this time. Need to sleep now. Pukul 5.15AM sudah.


8 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

good luck Fanzi

zie said...

hai..hai..hai..fanzi! sedap la nama awk. pandai mak ayah awk pilih.lain dari yang lain..unik! besar betol banner zie dlm entry ni..terkejut dibuatnya..hahaha..apa2 pon thanks ek join. selamat berkenalan...^^

Fanzi Ruji said...

tq. selamat berkenalan juga. hehehe. contest ni sangat menarik!! =)

✖nedd✖ said...

mmg unik betul nme !

zizidiazora said...

Good luck Fanzi, semoga anda berjaya seunik namanya...

mardianaabubakar said...

gud luck fren!!!

Dior 디요 said...

thnx 4 posting this...muker alfi cam rizal mentor.

EYQASARA said...

mmg unik name tu.. ;)