Monday, March 7, 2011

MENTOR 5 Janji Persembahan Mantap



Semalam saya berpeluang untuk menonton rancangan MENTOR 5 secara live di dewan MBSA Shah Alam. Just mau bagitau, show semalam sangat best dengan kehadiran mentor-mentor yang hebat iaitu Afdlin, Sharifah Aini, Noh, Erra Fazira, Edry dan Rahim Maarof.

In my opinion, peserta-peserta MENTOR 5 memang best. Masing-masing mempunyai kelebihan yang tersendiri. My favourite is off course Salma. Saya rasa semalam, dari aspek vokal, Salma paling menonjol. Part yang paling tidak manis semalam ialah apabila Nas Ahmad buat statement "Salma tak cantik." Sebagai kawan kepada Salma, saya rasa agak terganggu dengan kenyataan Nas Ahmad. I respect his opinion in a sense that beauty lies in the eyes of the beholder. But for me, Salma seorang yang sangat manis. Dalam pertandingan ni, quality yang kita sepatutnya consider first is the talent. Salma obviously has the talent. Dari segi penampilan, kata Erra, itu boleh diperbaiki dari semasa ke semasa. Whatever it is, Salma is still the best.

Semalam dapatlah juga bergambar dengan beberapa individu yang famous. One of them was Sharifah Aini a.k.a Kak Pah. All this while, I thought Kak Pah ni jenis penyanyi yang 'diva' as in demanding dan tidak mesra peminat. Semalam, my perception towards her totally changed. I thought babak-babak menangis dalam show tu cuma lakonan semata-mata (sebab mau bagi show tu lebih dramatic). Now, I started to think that semua air mata yang Kak Pah keluarkan tu memang sincere. I've talked to her and she's extremely down to earth. Dia share pengalaman dia and treat saya (and the others) macam anak-anak dia. So sweet. Saya terus minat gila dengan Kak Pah. I wish Kak Pah all the best!

Enough with the words, sekarang boleh tengok gambar-gambar ni.

Pija, Fiq, Black & Mohd membuka tirai MENTOR 5.

Ratnah, protege Afdlin. 
She performed the sexiest performance last night.

Ayish, protege Noh. 
Budak ni ramai peminat. Or, maybe itu disebabkan oleh pengaruh Noh.

Shiha, protege Kak Pah. 
I like her personality. 

Aiman, protege Rahim Maarof. 
Confirm jadi kegilaan ramai wanita. Good looking but I think, suara dia biasa saja.

Iqa, protege Edry. 
She's lucky sebab mentor dia Edry. Lepas ni boleh terus sign under KRU.


Salma, protege Erra Fazira.
Suara paling mantap dalam MENTOR 5. I think she deserves to win this competition.

Persembahan penutupan.

Para mentor & para protege tunggu result juri untuk penempatan kumpulan.

Post-show. Mizz Nina was there to support her kekasih. 

Saya sempat bergambar dengan Edry & protege dia. Look how ketot I am beside Edry.

Saya bangga sangat dapat bergambar dengan Kak Pah. Semoga terus maju Kak Pah.

Salma after the show.

Siapa cakap dia tidak cantik?

Famous sudah dia ni. All the best to you Salma.

Guess who? Ziana Zain ya'll.

Scandalous. Heee.

Nampaknya itu sahajalah cerita saya untuk kali ini. Lain kali saya update lagi. To all people out there, supportlah protege kegemaran anda. Jangan lupa support Salma because she deserves to be the champion.

Sebelum tu, silalah tengok video persembahan Salma semalam. Dia nyanyi lagu Bertamu Di Kalbu nyanyian asal penyanyi Jaclyn Victor. Memang best sampai meremang bulu-bulu roma. I salute her because she nailed the song with her own style. Tahniah!


Kalau ada siapa-siapa mau re-publish gambar-gambar di atas tu, re-publish lah secara bijak. At least bagilah kredit. Penat tau saya ambil gambar-gambar tu. Hehe. Peace.


9 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

wah ada Ziana Zain 2...

Fanzi Ruji said...

hahaha~ ziana zain tu wajib ada dmana2.

DanieL AdiE said...

STUJU!

vocal salma mmg sgt2 menonjol!

MMG X STUJU dgn tindakan Nas ckp Salma x cantik.. Hello! Ko tu hensem sgt ke?

Annoying!

Aly89 said...

Ya, kmi the Rumah Kurau Babies pun sukung Salma...wlaupun nama dia reminds me of sumone =P

mr.syazwan said...

muka salma ada iras2 mcm rubisa af tu kan?

zizidiazora said...

I setuju dengan suara Salma tu memang cukup mantap. Bukan semua orang boleh bawak lagu tu...

Kenyataan Nas Ahmad tu sungguh keterlaluan, suruh dia cermin diri dia dulu baru boleh mengata orang.

kyoo reza said...

i support SALMA!!
mmg meremang2 dgr suara dy..hu3

like this entry..byk pics..hu3
muka salma ad iras2 adira dr tepi :p

Shamsuddin Amin said...

x tgok lagi...
tp ade kata ,urid kak pah best...
papepon
hrp2 mentor 5 ni meletop...^^

entry baru :Bulu : cabut or cukur

suriani junaidi said...

best la dapat tgk live.....