Monday, August 8, 2011

Tukar Kerjaya

Rasa macam mau tukar kerjaya lah. Saya seorang guru sekarang. Esok mau jadi penyanyi. Lusa mau jadi director. Boleh? Atau buat semua sekaligus lagi bagus? Tidak payah tukar-tukar profession.

Just to inform all of you (readers), baru-baru ni saya ada dengar satu lagu baru nyanyian Dang Mar Ezzah. Dia ni sebenarnya junior saya di IPGM Kampus Gaya. First time dengar lagu ni saya terus jatuh cinta. Segala macam ilham terus mencurah-curah ke ladang gandum bila saya dengar lagu ni. 

Oleh sebab saya sangat suka lagu ni, saya pun meng-offer-kan diri buat MV untuk lagu ni. Dalam kepala saya terfikir saya ni gila atau apa. Camera pun tiada. Macamana mau buat video? Camera phone Nokia E72 tu adalah. Lantaklah. Teruskan saja buat. Hopefully, hasilnya nanti OK.

So, this is the video. Saya tidak mau banyak cakap. Kalau kamu suka, kamu share lah. Kalau tidak suka pun mohon share juga. Sebab lagu ni best. By the way, congratulations to Lucy Gawis and Dang Mar Ezzah for composing this song. It is a lovely song. I really really love it. Nanti buatkan saya satu lagu yang sedap macam ni, boleh? 


9 comments:

Hary Nianti said...

siuk ni lagu dia... Congratz kio....

Fanzi - mari kita tukar profession jadi Ultraman.. heheh

Amir Rayyan said...

mmg best lagu tu....:) video pon best...cayalah fanzi...

Fanzi Ruji said...

Hary: Wah! Best tu jd Ultraman. Buleh jd besar. Haha. Tq aa dgr tu lagu. Sy cuma pembuat bidio clip seja. Tu pun pakai camera phone saja. Teda duit beli camera besar. Hehehe.


Amir: Terima kasih sudi dgr. =)

::FAIZ FARISH:: said...

sayapun sama... kdg2 mau jadi Doktor, kadang2 mau jadi pesakit... lol

Hary Nianti said...

tu lah... best kan.. hheheh... Bah, paling manang uda bha tu.. serba boleh bha ko ni.. bikin bediu pun buli... ni lah yg dikatakan PALING MANANG!!!!! :P

Fanzi Ruji said...

Haha. Blum buleh lawan video clip c Douglas lagi tu. Anyway, tq aa.

Peace Bopper said...

wah xsangka Dyg dalam diam dengan Mdm Lucy...

Dev Clarehova said...

biar betul ko pakai camera hp saja ni?? not bad! hampir2 mcm video clip nikita willy 'lebih dari indah'...good job...

bah, jom tukar profession...sa dari marketing exec..mau jadi penyanyi...trus mau jadi sailormoon...hahaaha

love the song!

Fanzi Ruji said...

Dev: Betul. Sy pakai camera phone Nokia E72 saja. Hehehe. Thank you.