Thursday, May 26, 2011

Funny Comics

Funny comics I took from my one of my favourite sites.

Source: Explosm
 .....

Source: Explosm
 .....

Source: Explosm
 .....

Source: Explosm
.....

These are only several of them. There are actually many more.

Wednesday, May 25, 2011

Lelaki Cantik

Alkisah seorang lelaki yang diragui kelelakiannya kerana wajahnya yang amat cantik mengalahkan perempuan. Nama lelaki ini ialah Andrej Pejic. Dia seorang model yang kira terkenal jugalah disebabkan ke-androgyny-annya. 

Kalau tengok luarannya, dia memang nampak macam perempuan. Realitinya, di dalam dia lelaki. Nasihat untuk abang-abang yang kaki usha perempuan hot + kaki panjang, kalau nampak perempuan hot di mana-mana, jangan terus usha. Check dulu. Kalau tidak check menyesal nanti. Manalah tau rupa-rupanya jantan. 

Source: Weneedanewman


Tuesday, May 24, 2011

I Have A Question?

Kenapa manusia kadang-kadang selalu suka merumitkan keadaan? 

Benda tu remeh saja sebenarnya (kalau difikir secara logik) tapi dirumitkan sampai jadi benda yang bikin pusing kepala. Contohnya macam ni; bayangkan Encik X pakai baju masuk dari kaki sedangkan proses pakai baju tu akan jadi jauh lebih senang kalau pakai masuk dari kepala. Saya rasa mungkin sebab tu lah spesis manusia maju berbanding spesis-spesis yang lain. Binatang-binatang lain mana larat mau berfikir. Apatah lagi merumitkan keadaan. Minda binatang cukup simple. That's why diorang tidak pakai baju.MySpace

Source: XKCD
Saya merungut ni bukan apa. Saya cuma hairan. Hidup ni singkat. Saya tidak mampu la layan benda-benda yang bikin pusing kepala ni. I just wanna smile like nobody's business. 

Monday, May 23, 2011

Tolonglah Tukang Buli

Bila tengok balik video budak sekolah kena buli tu, saya rasa sedih. Kenapa orang suka membuli? Apa diorang dapat daripada perbuatan tu? Kepuasan?


Puaskah hati kamu kalau mangsa buli tu adik / kakak / abang atau kamu sendiri?

Sebagai bekas mangsa buli (waktu saya Form 1 dulu) dan juga bakal guru, saya memohon kepada orang-orang yang suka membuli supaya menghentikan perbuatan terkutuk itu. Tolong faham perasaan mangsa. Do you want those bad things to happen to you and then only you realize how much it hurts? Berhentilah buat jahat sama orang lain sebelum kamu pula yang kena. Remember, karma is a bitch.

Sunday, May 22, 2011

When I Thought I Was Taking A Picture

When I thought that I was taking a picture, I was actually recording myself without realizing it. It's kinda embarrassing watching myself trying to look cute good while taking pictures. In this video, you can see the 'process' of me taking pictures. Thanks to me, it was recorded ... accidentally. I smiled at the end because I was embarrassed. 

video

P/S: Lain kali pastikan camera anda BUKAN dalam mode video sebelum ambik gambar.

Saturday, May 21, 2011

Vampire's Flaw

Apart from not being able to stay under the sun, vampire has one more flaw.

Source: Damnlol


Make sense, right?

Friday, May 20, 2011

53 Seconds of Boredom

I had no idea that this was recorded.

I lied.MySpace

I knew it was recorded.

video


I had to edit the video and put the subtitles because the sound in the original video sucked; it couldn't be heard at all.

Thursday, May 19, 2011

The Winner of ANTM Cycle 16 is ... HOT!

Source: The CW
Finally, the show has finally come to its end ... for this cycle. So, the winner for ANTM Cycle 16 is Brittani Kline. I think she's awesome. I like her.








"Doesn't matter where you're from or how you're raised or what you have to go through, you can do whatever you want if you just put your mind into it. I was really close to giving up. Don't ever do that because whenever you're about to give up, something great really really happens."

Brittani Kline [ANTM Cycle 16 Winner]

70 KG?

My friends and I went to Ole Ole Complex, Shah Alam Section 17 just now. After finished eating, we walked around the complex and found a weight scale. Curious about our weight, we decided to try. 

The result?

My current weight is 70 kg. I was like "Whhhhuuut?" Last time I checked it was 60 kg. Meaning, I gained 10 kg. 

Source: Paintingfingers
No! No! This can't be. Saya rasa penimbang tu rosaklah. Mustahil berat saya 70 kg. Saya tidak makan banyak pun. Memang penimbang tu yang rosak. Berat saya OK lagi. Hmm. No need to worry lah. Smileeee. 






I'm in denial. Argh!

Awkward Moments

My awkward moments:

  1. I was walking by the side of the street near the KK court when someone (a stranger) passed by and said "Hi Fanzi!" and left hurriedly. I was like ... whuuut?
  2. I was in a train to KL Central and it was terribly packed with passengers. I couldn't even move my hands. And in front of me was a guy. His face was an inch away from mine. It's like we could kiss anytime. You know how awkward that moment was. Such a traumatic experience.
  3. A saleswoman came into my house the other day and acted like she knew me very well. The first question she asked me was "Are you Indian?" I showed her a blank face. And she asked again "Are you Chinese?" I said no. She asked again "Are you Malay?" I said no. And she suddenly said "OK. OK. Jangan marah." Dalam hati saya bertanya "Bila masa pula saya marah?"
  4. I tried to make jokes to an acquaintance but he didn't get the jokes. I guess that was partly my fault because I suck at making jokes. In the end, I laughed alone. Awkward.
Source: Explosm

Wednesday, May 18, 2011

Internet World Map

Hello.MySpace
Finally, I got little time to waste on my blog. 
Cuba bayangkan kalau internet adalah sebuah dunia.MySpace

Source: XKCD

Source: Flowtown

Cool kan?
Tahniah warga Facebook.MySpace

Wednesday, May 11, 2011

Sepetang Bersama Pai

Assalamualaikum.

Tadi saya rasa agak bosan. So, kami pun buatlah photo shoot yang tidak seberapa di rumah. Photographer untuk photo shoot yang tidak seberapa ini ialah Pai.MySpace

Anyway, inilah hasilnya.








Gambar-gambar yang blur tu memang disengajakan (konon).MySpaceAnyway, thank you Pai sebab sudi shoot saya. Best kan shoot saya? Sebab saya seorang model yang mantap.MySpaceSebenarnya ada beratus-ratus lagi gambar yang diambil tadi tapi cuma 7 keping gambar ni saja yang layak di-showcase. That shows how bad I am at taking photos. I suck at posing.MySpace 

Okay. That's it. See you next time.

Tuesday, May 10, 2011

Beautiful Sabahan Ladies

Berikutan entry saya yang bertajuk Tadau Kaamatan Klang Valley 2011 [here], ada yang minta saya upload gambar peserta-peserta Unduk Ngadau sebab diorang mau tengok kejelitaan gadis-gadis Kadazan Dusun Murut. So, I'm going to upload the photos but please take note that these photos are not mine. I took it from Mr Stevie Sebol's album in Facebook [here]. You can check out his site [here]. All credit goes to him.










The winners

The winners

Miss Laura Simon - Unduk Ngadau Klang Valley 2011

Please view the rest of the photos [here] and [here].

Monday, May 9, 2011

Semalam Tengok Thor

Hello. Assalamualaikum.

Chris Hemsworth as Thor
Ramai orang cakap movie Thor best. Disebabkan ramai orang recommend tengok movie ni + keinginan yang kuat untuk masuk cinema, semalam saya dan rakan-rakan sejenayah gi The Curve untuk tengok Thor. Kami tengok 3D version. Fuiyoo, stylo gila kami masuk cinema dengan spek 3D tu.MySpaceBak kata Fara "Macem harem!"

Seperti yang diceritakan, Thor memang best. Tiada part yang membosankan.
Simply put, memang bestlah! I give 4 stars.MySpaceCerita dia tentang seorang anak raja yang bernama Thor. Dia dibuang ke Bumi oleh bapa dia sebab dia suka main tukul.MySpaceKidding. Kalau mau tau cerita dia, pi la tengok sendiri di pawagam yang terdekat. 

The Curve
Semalam first time saya gi The Curve. Excited gila. Selama lebih kurang 2 tahun saya di sini, baru semalam saya menjejakkan kaki di The Curve.MySpace

Ya, pathetic, I know. Saya ni anak yang baik. Jarang sekali merayau.MySpace

Se-pathetic saya pun, kawan saya yang sorang ni lebih pathetic. Walaupun dia dikurniakan dengan penglihatan yang sempurna; tidak rabun macam saya tapi ntah macam mana, dia dengan selamba langgar / rempuh banner movie semalam.MySpace

Saya rasa hobi dia memang langgar / rempuh banner ni. It was really funny. I had so much fun laughing at her. 

I think that's it for now. Lastly, pi lah tengok Thor. Best!MySpace